16 Eylül 2015 Çarşamba

Leukerbad'ın dağlarında bir gün...

Yarışın 2.etabı Leukerbad-Leukerbad olarak 63 km. 3000m. tırmanış içeriyordu. Ne yalan söyliyeyim sabah hepimiz pelte gibi uyandık. 1.etabın etkisi bacaklarda hissediliyordu...

Startta İstanbul takımı..

Hava beklediğimizden sıcaktı.. tabi ilk tırmanış sırasında dağ havasını alana kadar. Kackar ve Istanbul takımları olarak 2. grupla 8:15de start aldık. Yaklaşık 1000 m. lik tırmanışta takımlar benzer performanstaki gruplarla birlikte çevirdi. Çıkış oldukça rüzgarlıydı.. ilk tırmanışın ardından uzunca  yan geçilen bir single trackte yol aldık. Bu etabın çıkışları ağırlıkla asfalttı. İnişler ve düz geçişler arazide single track idi.

Start öncesi Kaçkar takımı...

Yarışta artık 3. günümüzdeydik (prolog+2etap) artık insanlarla da kaynaşmıştık, benzer performansta giden takımlar bize sürekli "Hey Turkei, Oo Istanbul, merhabaaa" diye laf atıyordu. Yarış numaralarında isim ve ülke bayrağı bulunduğu için Türkiye'den geldiğimizi anlıyorlardı. 
Yarış numaramız..

İlk gün şaşkınlıklarını gizleyemeyen İsviçrelilerle artık arkadaştık..Böyle bir yarışta Türkiye'den 2 takım görmek çoğu İsviçreliye gerçekten garip geldi.. İsviçre dışında genelde Alman, Belçika, Norveç, Danşmarka, İngiliz takımları var. Tanıdıkları Türklerin pek sporla ilgisinin olmadığını bir çok takım söyledi. Bugün ilginç bir şekilde "merhaba arkadaş" ile başlayan diyalogda Türk arkadaşlarından öğrendiği tüm argo tabirleri sıralayan İsviçreli bir takım bizi gülmekten öldürdü:)


Etabın 2. yarısından yani 2.servis istasyonundan sonra parkur teknikleşmeye başladı oldukça uzun single track iniş, ardından uzun sayılabilecek yan geçiş ve arazi çıkışları günün en keyifli anlarıydı:)
Ardından tırmanılan 9km. lik çıkış ise şamar gibi vurdu..

Dağlarda 3.günümüzde yerde bir tane bile çöp görmedik..ne bir pet şişe ne bir poşet ne de bir karton.. Patikalar o kadar temiz ve düzenli ki insanın aklı almıyor:)

2.etabı da takımlarımız kazasız belasız tamamladı (6-7saat). Kaldı 3 etap.. kalan etaplar da hiç kolay olmayacak:)...

1 yorum:

  1. Supersiniz! Umarim sorunsuz tamamlarsiniz Simdiden tebrikler!!

    YanıtlaSil