15 Eylül 2015 Salı

Kraliçe etabı... Verbier-Leukerbad

Merakla beklediğimiz gün için start saatimiz 08:15 olarak belirlendi. İlk gün için oldukça sert ve organizasyonun da yarışın en zor etabı olarak belirttiği 95 km. ve 3100 m. tırmanış içeren etap için hazırlıklarımızı tamamlayıp startta yerimizi aldık. Hava 5 C idi ancak öğlene doğru ısınınacağı bilgisiyle başladık.

Yarış 800 m. gibi bir tırmanışla başladı. Günü tek parça bitirmek için ve yarışı bitirebilmek için bacakları yakmadan tırmanmamız gerekiyordu... Takımlar kendi temposunda ve ertesi günleri düşünerek bir tırmanış gerçekleştirdi.
2200m. ye tırmanışın ardından 450m. bulunan vadi tabanına kadar iniş yaptık..
İniş inanılmazdı hem uzunluk olarak hem teknik açıdan müthiş keyifliydi.
ilk teknik ve beslenme noktasına geldiğimizde hava ısınmaya başlamıştı. beslenme stantlarında herşey vardı. Boşuna fazla gıda taşımaya gerek olmadığını anladık. 
 Bu etapta 3100 m. tırmanışın yanı sıra 3100 m. de iniş vardı.. İnişlerin geneli oldukça teknik ve kaya içeriği bulunan inişlerdi.. Yer yer sık orman olan yerlerde toprak inişler de vardı. 
Yarış için özel açılmış single track'lerin gerçekten tadından yenmiyordu.. karşınızda alplerin ulu zirveleri altınızdaValais bölgesinin meşhur vadileri gerçekten inanılmaz bir yerde bisiklete biniyoruz..Keşke kelimelere sığdırabilecek gibi olsa da anlatsam..kameraya çekmek bile güzelliği net tarifleyebileceğini sanmıyorum.
Patikaların bağlanlandığı yollar ve bazı uzun çıkışlar asfalttan verilmişti. Bir MTB yarışında asfaltta gitmeyi kimse istemez ancak etap 95km olunca arada dinlenmek için iyi olduğu söylenebilir. 
İstanbul takımı yaptığı ufak bir kaza sonucu bisikletlerinde oluşan arazıya gidermek için 20 dakika kaybetti. Neyseki sıkıntı yaratacak bir durum olmadan yarışa devam edildi.
Arazi yapısı kaya ve ağaç kökleri yoğunlukta olduğundan üst vücudu da oldukça yordu. Öyle yada böyle 85km. geldik ancak son 10 km.nin  tamamı tırmanıştı ve büyük bi kısmı bozuk arazidendi... Bir yanımız basalım da bitsin artık derken diğer yanımız yarın sabah 8 de başlayacak 2.etabı düşünüyordu:) bu düşünceler bizi finise kadar getirdi...

Toplamda  kendi katogorimizde ki bu elit kategorisi ( 18-40 yaş arası tek bir kategori) 107 takıımdan 87si yarışın bu etabını bitirebildi. Sıralamada aşağılarda(65 ve 81) olsak da bugün finişi görmek güzeldi.. 
Umuyoruz kalan 4 günde de finiş görerek tek parça evimize döneriz.

4 yorum:

  1. Tebrikler emekleriniz boşa çıkmasın ;) Yakın takipteyiz...

    YanıtlaSil
  2. Bravo! Yanınızdayız, bol şans

    YanıtlaSil
  3. Helal olsun sizlere onemli degil varsin olmaskn derece sizler etaplari sagsalim bitirip sagsalim evlerinize donun heterli ;)

    YanıtlaSil
  4. Tebrikler,
    o kadar önemli deneyimler ki bunlar, ufkumuzu açıyorsunuz,
    ayaklarınıza, bunca yorgunluğa rağmen güncel tuttuğunuz bloğu yazan
    parmaklarınıza sağlık.
    Bizim sıralamamızda en öndesiniz, gerisi önemsiz.
    Sağlıkla bitirin, keyfine varın, başarılar dileriz.

    YanıtlaSil