19 Mart 2015 Perşembe

Alanya Kampı 6. gün. The End...

Sürekli havanın güzelliğinden bahsedince sonunda hava da bozdu:( gece sağnak ve fırtına vardı..Sabaha karşı balkonda formalar olduğu aklımıza geldi ancak hepsi yerde ve ıslaktı:(

Sabah 6:50 de (her sabah olduğu gibi:) Barlas hoca kapılara dayandı:) Yağmurun dinmesini fırsat bilerek son antrenmanımızı ıslanmadan yapmak için hızlı bir kahvaltı sonrası hazırlanıp çıktık.


Bir gün önce 130 km. binişin yorgunluğunu atmak için yapılan toparlanma(recovery) antrenmanı yaklaşık 1 saat - 30 km. sürdü. 

Kapalı ve serin bir havada bacakları zorlamadan düz bir biniş oldu. Böylelikle 6 günlük kampta 500km. bisiklete binilmiş oldu. Tabiki de bu kamp hazırlandığımız yarışın doğrudan bir antrenmanı değil. Swiss Epic bir dağ bisikleti marathonu ve 1500 m. lerde koşulacak, ancak bu kamp bize güç ve dayanıklılık yönünde gelişim kazandırdı. Önümüzdeki aylarda Barlas hoca yazdığı antrenman programları ile dayanıklılık seviyelerimizi  daha yukarılara taşımamıza yardımcı olacak.

Yapılacak diğer kamplarda tırmanış ve yükseklik kazanımı, irtifaya uyum ve arazi biniş tekniklerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapılacaktır.


Bu kampta Alanya'nın bu iş için ne kadar uygun bir yer olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Özellikle mart ayında sıcaklıkların 16-20 aralığında olması, yolların uygun olması -gerek düz yol gerek tırmanış- ve sezon dışı olduğu için otel fiyatlarının uygun olması Alanya'yı öne çıkartıyor. Nitekim bir çok bisiklet takımı çeşitli dönemlerde kampa geliyor.

                   Barlas Kazancı

Kampı bitirip geri dönerken Kaçkar Bisiklet ve Antrenörümüz Barlas Kazancı olmak üzere Marintek (Scott Türkiye) ile tüm takipçilerimize teşekkür ederiz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder